15 de gen. 2007

El "cuidador" informal


Sembla que això som, "cuidadors" informals, els que tenim cura dels nostres familiars més directes i que pateixen alguna malaltia física o psíquica, la qual cosa els impedeix ser autònoms. S'ha fet un estudi sobre els "cuidadors" de malalts amb demència, a nivell europeu, i la mitjana de dedicació és de 10 hores diàries, a més es considera que la informació rebuda en el moment del diagnòstic és insuficient, i es demanda major recolzament de les institucions, dels productes farmacològics i de les d'associacions d'Alzheimer. El que no s'ha preguntat en l'enquesta, pel que es veu, es com se sent la persona que passa tant de temps amb una persona "dement"... Els símptomes que pateix una persona que no vigila la seua salut són:
  • Pèrdua de l'apetit.
  • Mal de cap generalitzat.
  • Cansament.
  • Mal humor.
  • Manca de vida social.
Són símptomes que apareixen quan la càrrega no és compartida i no es rep una bona formació que ajude a millorar la salut tant del malalt com del seu "cuidador".
I don't like mondays

1 comentari:

Assumpta Cebolla ha dit...

Voldria dir-te que ets una bona persona en totes les accepcions i sentits del terme. La malalta, segur! estarà ben atesa (el millor possible, ho sé). Ara procura tu per la teua salut. Que els problemes familiars (i són importants) no interferisquen excessivament en la teua vida, els teus costums, en la teua forma de veure les coses i, sobretot, en les teues energies i ganes de viure. Ànim!!